LACU-L FARA FUND



O foarte interesanta poveste este despre misteriosu-l lac Sobolkho. Probabil nu exista locuitor din Siberia care sa nu fi auzit despre lacul fara fund.
Acest lac are o reputatie foarte proasta.Acest lucru este cauzat de faptu-l ca In acest lac au disparut numeroase animale si un anumit numar de persoane.
In lac au disparut dea lungul timpului circa 300 cai, 500 vaci si 25 de persoane. Martorii, sustin ca vad adesea lumini stralucitoare ce apar deasupra lacului in fiecare seara.
Aceste lumini sant considerate a fi, sufletele celor care s-au inecat.

In ultimi ani numarul cazurilor de disparitii din jurul lacului a scazut foarte mult, aceasta datoranduse faptului ca localnici evita sa se mai apropie de acesta.
Legendele locale spun ca practic lacul nu are fund.Inca nu se stie cam ce adancime ar avea.
Aceste "povesti" ca sa le spunem asea, au atras atentia specialistilor care au facut o serie de investigatii.
In
urma expertizei care sa facut la fata locului ,sa ajuns la concluzia ca acest lac prezinta un exemplu clasic de geopathogenic ,care se leaga de structura specifica scoartei pamantului care se afla in aceasta zona.

Cu privire la diametrul acestuia ,el are aproximativ 30 metrii,avand o apa foarte rece si intunecata.
Pe margine nu exista nici un fel de planta.
Referitor la adancimea lacului, oamenii de stiinta au reusit sa ia masuratori la marginea lui, unde sa constatat ca ar avea cam 13 metrii.
Ceea ce ia pus pe ganduri este faptul ca nu au putut lua masuratori cu exactitate la centrul lui,aproximanduse ca ar avea circa 250 metrii anancime.
Practic aceasta concluzie, nu este justificata in totalitate,ramananduse la ipoteza ca : LACUL NU ARE FUND.

2 comentarii:

Victor spunea...

Sobolkho, provine dintr-o veche limba de care mai vorbesc doar legendele, este sinonim cu pericolul, teama si inseamna un loc al mortii si misterelor neelucidate.

Anonim spunea...

cred ca e o mare prostie ce zic rusi cu privire la tot felu de fantome si alte rahaturi care zic ca ar fi in lac

Trimiteți un comentariu