DIAVOLU TASMANIAN

DIAVOLU TASMANIAN


În scopul împiedicării dispariţiei speciei de diavoli tasmanieni, Guvernul a aprobat deja crearea unei rezervaţii pentru exemplarele sănătoase.
Unul dintre simbolurile Australiei, diavolul tasmanian este nevoit să facă pui încă din perioada sa de adolescenţă, ca răspuns la o formă infecţioasă de cancer care distruge această specie. Această descoperire marchează primul caz de boală infecţioasă care conduce la împerecherea timpurie la mamifere. Dar oamenii de ştiinţă atrag atenţia că acest lucru nu este suficient pentru ca marsupialul să supravieţuiască mai mult de 20 de ani.
Deşi împerecherea timpurie ajută la crearea unor exemplare mai robuste, dr. Menna Jones, de la Universitatea din Tasmania, a declarat că declinul populaţiei este extrem de îngrijorător.
Boala este împrăştiată printr-un mecanism neobişnuit, atunci când luptele între animale permit celulelor canceroase dintr-un marsupial să treacă la celălalt, deşi în mod normal ar trebui respinse de organismul receptor.
Rezultatul, o tumoare facială a diavolului tasmanian, nu le mai permite animalelor să mănânce. Animalele afectate mor la cel mult un an de când ating vârsta maturităţii, astfel încât ele sunt împinse să facă pui încă din adolescenţa lor. Ele supravieţuiesc doar cât să facă o singură serie de pui. Primele simptome au apărut în 1996, iar până în 2007 jumătate din zona ocupată de diavolii tasmanieni era afectată de această boală.






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu